Pravne določbe in splošni pogoji poslovanja www.artega.si

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine ARTEGA so skladni z Zakonom o varstvu potrošnikov, (ZVPot) , Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).
S spletno trgovino upravlja podjetje CHC d.o.o., Aljaževa 4a, 1000 Ljubljana, matična številka: 3593584000 davčna številka: SI55268404, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju prodajalec).
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine ter pravice in obveznosti uporabnika in trgovine. Urejajo tudi poslovni odnos med prodajalcem in kupcem ter posamezna pravila nakupa.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oziroma oddaje spletnega naročila. Kupec je ob oddaji naročila opozorjen na splošne pogoje poslovanja. Z samo oddajo naročila potrdi, da je s splošnimi pogoji v celoti seznanjen.

Uporabniki spletne strani

Spletno stran uporabnik lahko obišče kot gost ali kot registriran uporabnik.
Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.
Za morebitno kasnejšo menjavo elektronskega naslova, s katerim se je posamezni uporabnik registriral v spletno trgovino, mora zahtevek za spremembo poslati na elektronski naslov artega@artega.si.

Dostopnost informacij za uporabnike

Spletna trgovina zagotavlja uporabnikom dostop do podatkov o podjetju, kontaktne podatke, informacije o dostavi, cenah in načinu plačila.
Spletna trgovina uporabnikom zagotavlja tudi informacije o rokih za morebiten odstop od pogodbe in pogojih zanj.

Naročilo
Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino in uporabnikom spletne trgovine je sklenjena, ko spletna trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. S tem so tudi fiksirane cene in pogoji nakupa. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Načini plačila

Uporabnik lahko v spletni trgovini naročeno plača na naslednje načine:

Pay Pal, s plačilnimi karticami, z nakazilom na račun spletne trgovine po predračunu, neposredna bančna transakcija, po povzetju (strošek plačila po povzetju znaša 5 EUR + DDV).

 

Izdaja računa

Kupec prejme račun po dostavi naročenega blaga na svoj elektronski naslov.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasnejših ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene
Vse cene vsebujejo DDV in veljajo v trenutku oddaje naročila. Cene nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
V primeru, da je podatek o ceni napačen, bo spletna trgovina kupcu omogočila odstop od nakupa.
Popusti se ne seštevajo.
Vplačana sredstva za darilne bone in po predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov ni mogoče zamenjati za gotovino.

Plačilne in kreditne kartice

Pri plačilih s plačilnimi ali kreditnimi karticami velja, da mora biti plačnik (podatki v računu uporabnika) ista oseba, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice. Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila.

Reklamacije ob prevzemu

Za škodo, ki je nastala med dostavo na vaš naslov, odgovarja dostavna služba. Če ste prejeli neustrezno število naročenih izdelkov, ki se razlikuje od količine na prevzemnih dokumentih, če je pošiljka odprta, poškodovana ali pa je dostavljeni izdelek poškodovan, uničen in podobno, se čimprej obrnite na dostavno službo, ki je izvršila dostavo.

Postopek obveščanja uporabnikov o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
Ko je naročilo odposlano, spletna trgovina prav tako o tem obvesti kupca.

Zakonska pravica do odstopa od pogodbe

Kupec (fizična oseba, ki kupi blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 15 dneh od prevzema prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne teči naslednji dan od dneva prevzema blaga.
Odstop od pogodbe sporoči na e-naslov prodajalca: artega@artega.si. S potekom tega roka ugasne pravica kupca, da od pogodbe odstopi.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeto blago vrne po pošti na naslov: CHC, d.o.o., Aljaževa 4, 1000 Ljubljana.

Vrnitev blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Kupec mora blago vrniti prodajalcu nepoškodovano, s pripadajočimi etiketami na artiklih in v nespremenjeni količini. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno najkasneje v roku 15 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Spletna trgovina vrne prejeta plačila potrošniku s plačilom na transakcijski račun.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Vrne se le vplačani znesek.

Varovanje osebnih podatkov

Zavezani smo k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
Spletna trgovina za nedoločen čas lahko hrani naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije.
Navedeni osebni podatki se uporabijo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Komunikacija

Spletna trgovina bo z uporabnikom stopala v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.
Morebitna želja uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo spoštovana.

Zasebnost in piškotki

Kot upravitelji spletne strani smo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezani k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.
Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje uporabnikove podatke:
ime in priimek,
naslov in kraj bivanja,
naslov elektronske pošte
kontaktno telefonsko številko,
geslo v šifrirani obliki,
ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnese ob registraciji oz. nakupu v spletni trgovini.
Za točnost vnešenih podatkov s strani uporabnika ne odgovarjamo.

Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih spletna trgovina zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov spletne trgovine.

O piškotkih
Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?
Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.
Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo:

1 pll_language sl artega.si 05-31-2019
2 show_signup show artega.si 09-08-2018

Začnite tipkati in za iskanje pritisnite Enter

Košarica

V košarici ni izdelkov.